На Волині спалювачі сухої трави підпалили будинок

Не зважаючи на загрозу штрафних санкцій волиняни за поганою традицією, готуючись до весняно-польових робіт, традиційно активно взялися до спалювання сухої трави. І як завжди у такій ситуації не обходиться без випадків, коли самі спалювачі втрачають контроль на стихією. Так 12 березня виникло горіння посуші на площі у пів гектара у селі Низкиничі Іваничівського району. Через кілька годин вогнеборці району прямували уже в селище Жовтневе. Тут загорівся дерев’яний дачний будинок. Причиною пожежі стало необережне поводження з вогнем невстановлених осіб, які запалили трав’яний настил.

Із встановленням теплої сухої погоди рятувальники закликають до пильності та обережності у поводженні з вогнем та дотримання правил безпеки. А також відмовитися від практики спалювання опалого листя‚ сухої трави та інших рослинних залишків. Адже кожен підпал сухостою не лише завдає суттєвої шкоди довкіллю, а й призводить до інших негативних наслідків, несучи загрозу життю та здоров’ю людей.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>