«Волиньгаз» встановив майже шість тисяч безкоштовних лічильників

ПАТ «Волиньгаз» безкоштовно встановило 5,9 тисяч побутових лічильників газу протягом 2013 року. На оснащення житлового фонду лічильниками газу підприємство направило 7,9 мільйонів гривень. Лічильниками забезпечують усіх споживачів, крім тих, у кого проходить первинний монтаж системи газопостачання, юридичних особі і комунально-побутових підприємств.

«Цьогоріч ми будемо встановлювати лічильники в помешканнях, де газ використовують для підігріву води та приготування їжі. В основному це так звані «хрущовки». Якщо споживач не встановить лічильник за свій рахунок або не погодиться на установку лічильника безкоштовно, відповідно до чинного законодавства, з 1 січня 2016 року газопостачання йому припинять. - пояснює Cергій Галянт, перший заступник голови правління – головний інженер ПАТ «Волиньгаз».

Без лічильника споживачі платять відповідно до норм споживання, а прилад обліку показує тільки фактично спожиті кубометри газу. Це дає можливість споживачам заощадити до 30% витрат на оплату блакитного палива.

«При монтажі ми використовуємо новітню італійську технологію, яка не передбачає проведення зварювальних робіт. Тому споживачі можуть не хвилюватися, що встановлення лічильника зіпсує ремонт в оселі - жодних незручностей не буде», - запевняє Галянт.

Станом на початок 2014 року майже 175 тисяч осель волинян оснащено побутовими лічильниками газу, що становить 74,48% від загальної кількості споживачів. Всього у 2013-му році ПАТ «Волиньгаз»  встановило 8868 лічильників газу. Усі споживачі мають бути забезпечені приладами обліку до 1 січня 2018 року.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>