СБУ викрила озброєних розвідників та диверсанта з Росії

Співробітники УСБ України в Херсонській області виявили та затримали розвідгрупу Збройних сил РФ, яка проникла на територію Херсонської області з АР Крим поза пунктами контролю. Метою цієї розвідгрупи було вивчення оперативної обстановки, отримання даних про передислокацію та ступінь готовності підрозділів Збройних сил України на території Херсонської області, інформує прес-центр СБ України.

Групою іноземців проводилась розвідка стосовно 3-го зенітно-ракетного дивізіону (місто Каховка), 208-ї зенітно-ракетної бригади, підрозділу 79-ї автомобільної бригади.

Ватажком групи є громадянин Російської Федерації, офіцер військової розвідки ЗС РФ, 1981 р.н., уродженець Рязанської області.

Затриманий незаконно використовував паспорт громадянина України на ім’я Арбузова Євгена Сергійовича, 1986 р.н.

У своєму поясненні після затримання він визнав, що збирав інформацію розвідувального характеру: координати знаходження блокпостів прикордонних військ, розташування частин підрозділів ЗС України.

Служба безпеки України розслідує цей факт у встановленому законодавством України порядку та поінформувала МЗС України відповідно до українсько-російської Консульської конвенції.

Також Шевченківський районний суд Києва у рамках розпочатого Службою безпеки України кримінального провадження за ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України обрав міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою терміном на 2 місяці громадянину Російської Федерації, який підозрюється у створенні озброєної диверсійно-підривної групи для дестабілізації ситуації в Україні та був затриманий 10 березня 2014 року у Донецьку.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>