Рівненські фермери таки довезли військовим у Крим 25 тонн харчів

Усі 25 тонн продовольчих товарів, зібраних фермерами Рівненщини, таки потрапили до заблокованої російськими військовими та проросійськими радикалами Південну військово-морську базу ЗС України, яка дислокується у кримському селищі Новоозерне на березі озера Донузлав.

– Коли прибула наша вантажівка з харчами, у військових залишалося всього кілька ящиків консервів. Ми привезли цукор, борошно, крупи, згущене молоко, моркву, капусту, картоплю, буряки, олію. Командир частини Володимир Догонов був дуже вдячний і сказав, що для них це навіть забагато, тому поділяться з сусідніми військовими частинами, – розповів голова Рівненської обласної асоціації фермерів та приватних землевласників Дмитро Українець.

На заклик допомогти нашим військовим рівняни відгукнулися дуже активно. ПП «Аргат-Юл» дало багатотоннажну вантажівку, «Камазтрансервіс» виділив тонну солярки, а на збір харчів знадобилося менше доби. Під кінець робочого дня закликали фермерів допомогти, а вже удосвіта фура була завантажена. Бабусі несли домашні консерви, фермери привозили продукти легковиками, бусами, вантажівками. Зокрема, Василь Мовчанець з села Дядьковичі привіз два центнери овочів, Олександр Романчук з ФГ «Влада» та Сергій Сорока з господарства «Ако», що на Млинівщині, – по чотири тонни картоплі, моркви, капусти та столових буряків, Віктор Атаманюк з Копиткова на Здолбунівщині – півтонни круп. Загалом відгукнулося дуже багато людей.

Доставити всі зібрані харчі до військової частини було непросто. Але водій Сергій Самойленко та фермер Анатолій Данилюк з цим впоралися. Звісно, не без допомоги самих військових з Криму, які по телефону давали цінні поради, як і коли до них краще добиратися. А також завдяки підготовленим заздалегідь документам, зокрема, висновку СЕС про «відповідність продукції». Також кур’єри не розголошували куди саме направляються харчі, що це для українських військових.

– Напис «Збройним Силам України в Криму від фермерів Рівненщини» зняли з вантажівки щойно виїхали за межі області. Завдяки цьому і народній кмітливості вдалося доставити всі харчі до місця призначення. Бо перед нами вантажівку з Кіровоградщини, яка їхала з намальованим червоним хрестом, на блокпості на в’їзді до Криму поблизу Армянська перепинили. Той червоний хрест порвали, мішки з крупами порізали та завернули назад. А до нас тільки даішник прискіпався, мовляв, знаємо добре, звідки та куди ви прямуєте. Але після короткої розмови він нас не здав. І вантаж прийшов за призначенням, – повідомив керівник ФГ «Надія» в селі Федорівка Гощанського району Анатолій Данилюк.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>