Кілька фактів про вагітних

30% вагітних жінок не відмовляють собі у бокалі вина, але і маленька порція цього напою у майбутньому здатна викликати порушення уваги та проблем з пам’яттю в дитини. А регулярне вживання спиртного призводить до алкогольного синдрому у малюка (маленька вага при народженні, деформація обличчя, малий розмір голови, затримка розумового розвитку). Вагітні жінки, які постійно курять, дуже шкодять своєму немовляті: діти народжуються раніше терміну, ростуть гіперактивними, страждають від постійних істерик та скандалів, відстають у розвитку. Під час вагітності майбутня мама має постійно повторювати своєму малюку, що дуже любить і чекає його, адже тоді формується не лише тіло, а й емоції та пам’ять.

 

Брехуни стають успішними?

Виявляється, що вміння дитини говорити неправду свідчить про… високий розумовий розвиток. Це з’ясували канадські вчені. Науковці пояснюють, що брехня вимагає розумових зусиль, і тому дитина може стати в майбутньому успішнішою. Згідно з даними дослідників, майже всі дітлахи і підлітки кажуть неправду. Лише після 17 років «показник брехні» у людини знижується.

 

Італійські діти – найменш виховані у Європі

 

Європейці вважають італійських дітей найбільш невихованими, галасливими і нахабними. Згідно з опитуванням, проведеним серед 500 власників готелів, 66% з них вважають, що італійці на відпочинку поводяться гірше за інших, вони нахабні та небезпечні для гостей. Малеча голосно кричить, свариться, бігає по коридорах, ламає обладнання, не вміє поводитися за столом.

Власники готелів розповіли, що найбільш виховані діти приїздять зі Швеції, Данії та Швейцарії.

 

Коли з’явився рюкзак-«кенгуру»?

У 60-х американський лікар Енн Мур працювала в країні Того у складі Корпусу миру. На прийом до неї вишиковувалися черги африканських жінок, яким вона розповідала, як правильно доглядати за дітьми, сповивати, робити гімнастику. Втім, дечому вона й сама у них навчилася. Наприклад, носити дитя, загорнувши в тканину, на спині або на шиї, щоб воно відчувало близькість з матір’ю, росло спокійним та здоровим. Після повернення до США Енн народила дівчинку. Вона вирішила носити доньку, як африканські мами. Правда, Мур створила мішок, схожий на рюкзак, з надійною спинкою, щоб дитина не вислизала. Малечу можна було носити як спереду, так і ззаду. Винахід Енн запатентувала у 1969 році: «Я не вважаю себе винахідницею, швидше підприємцем. Я просто вивела на західний ринок те, про що Африка знає вже багато століть». Відтоді цей винахід називають рюкзачком-«кенгуру».

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>