Хмельниччина теж приймає кримських татар

Понад сім десятків кримчан, що через воєнні події змушені були залишити півострів, прибули на Хмельниччину. Біженців розмістили у профспілковому санаторії селища Маків Дунаєвецького району.

З Криму на Захід їдуть переважно матері з дітьми та люди похилого віку. Бояться за своє життя на півострові. В автономній республіці вони залишили хто чоловіків та батьків, хто – синів, аби в разі потреби боронили рідну землю від окупантів. Хоч і сподіваються, що до крайнощів не дійде.

Як розповіла директор департаменту соціального захисту населення Хмельницької облдержадміністрації Світлана Лукомська, на Хмельниччину прибули мешканці Сімферополя. Кримчан на днях може в регіоні побільшати. Аби усім надати прихисток, Світлана Лукомська звернулася із пропозиціями до Міністерства соціальної політики України щодо можливого заповнення вільних ліжкомісць у будинках-інтернатах Хмельниччини. Вона зауважила, що на утримання однієї людини в закладах такого типу необхідно передбачити в бюджеті 3,5 тисячі гривень на місяць. Тим часом при облдержадміністрації створили гуманітарну комісію, яка спільно з благодійними громадськими організаціями вирішує питання забезпечення усім необхідним кримчан, котрі перебувають на Хмельниччині.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>