Священики закликали моряків бути вірними народу України

З благословення військового єпископа – митрополита Августина та митрополита Волинського і Луцького Ніфонта представники Волинської єпархії на чолі з  головою іформаційно-просвітницького відділу протоієреєм Валентином Марчуком та єпархіального по взаємодії зі Збройними силами та іншими військовими формуваннями протоієреєм Олександром Мазураком побували у Криму. Декілька годин отці простояли між військовою частиною та озброєними людьми, які оточили й заблокували українців. Відвідали й корвет «Луцьк», де відслужили молебень, окропили екіпаж та приміщення святою водою. Під час молитви над кораблями літали військові вертольоти (явно, що не українські).

– У 2004-му я особисто освячував корвет «Луцьк», – розповів протоієрей Валентин Марчук. – І відтоді вже 10 років духовно опікуємося особовим складом корабля. Дивлячись на молоді стривожені обличчя юнаків, молилися, щоб милосердний Бог і надалі оберігав їх від усякого зла. Ми прибули на корвет як миротворці та друзі.

На запрошення військових побували волиняни ще на двох кораблях Військово-морських сил України «Хмельницький» та «Донбас», де також звершили молебень та поспілкувалися з особовим складом. Для командирів військових кораблів «Тернопіль», «Славутич», «Придніпров’я» та «Прилуки» священики передали святині з Єрусалима – святу воду, свічки, хрестики. Волинські священики закликали екіпажі бути вірними присязі і народу України.

Наш кор.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>