Добкіна закрили у СІЗО за сепаратизм

Екс-глава Харківської ОДА Михайло Добкін затриманий у Генпрокуратурі, куди співробітники СБУ доправили його з Харкова для проведення слідчих дій, і поміщений в ізолятор тимчасового утримання. Вже сьогодні у Шевченківському райсуді Києва розглядатимуть питання для обрання для нього запобіжного заходу.

«О 17:20, як тільки Михайло Маркович переступив поріг слідчого Генпрокуратури, він був затриманий на підставі ухвали Шевченківського райсуду Києва», – повідомила Юлія Плетньова – адвокат Добкіна.

Разом з тим, як пише «Українська правда», у Генпрокуратурі уточнили: провадження щодо Добкіна було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань 27 лютого «за фактом публічних закликів, які пролунали 12 лютого в Харкові під час круглого столу «Соціально-економічні та політичні процеси в посткризовій Україні».

«Йдеться про заклики з боку екс-губернатора Харківщини про вчинення дій, спрямованих на децентралізацію влади в Україні шляхом федералізації і створення Ново-російського союзу», - зазначили в ГПУ.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>