Кримські депутати заявляють, що про референдум дізналися з новин, не голосували за це

Кримські депутати заявляють: про приєднання до Росії  вони не голосували! Таку новину обранці дізналися з… телевізорів.

ICTV підготувало сюжет. Кілька депутатів, які просили не називати їхніх прізвищ, повідомили ZN.UA: те, що ВР Криму ухвалила рішення про вступ в РФ і звернулася до президента, Держдуми та Ради Федерації Росії з проханням розпочати процедуру входження в РФ, вони дізналися від журналістів і з преси. Депутат ВР Криму Рефат Чубаров повідомив, що депутатів – членів фракції «Курултай-Рух» про проведення позачергової сесії взагалі не сповістили, на сайті та у ЗМІ про це не повідомлялося. За інформацією інших депутатів, співробітники апарату обдзвонювали їх, запрошуючи на сесію, після півночі. "Нас не сповістили про проведення сесії, а коли ми вранці випадково дізналися, що вона проводиться і Ремзі Ільясов подзвонив в секретаріат, йому сказали, що про рішення ми дізнаємося з офіційного повідомлення. Скільки реально депутатів були присутні на сесії – невідомо», – сказав Чубаров.

За словами депутатів, які просили не називати їхні прізвища, постанова про проведення всекримського референдуму приймалася з голосу, проектів документа нікому не надали. «Константинов зачитав з трибуни два питання, які виносяться на референдум. Про нову дату навіть не згадав, а про те, що призначити референдум на 16 березня із залу вигукнув віце-прем'єр Рустам Темиргалієв. Ми голосували тільки за ці пункти, вірніше, тільки вони були озвучені. Про те, що ми вже нібито прийняли рішення про вступ до Росії, тобто, до проведення референдуму, дізналися після сесії», – розповіли депутати.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>