До Чорного моря наблизився найпотужніший корабель ВМС США (відео)

Найсучасніший і найпотужніший корабель американського флоту авіаносець "Джордж Буш" наближається до акваторії Чорного моря. Нині він кинув якір поблизу грецького порту Піреї.

Секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Парубій вважає, що це сприятиме безпеці в усьому регіоні.

Відповідаючи на запитання, чи відомо йому щось про плани американського авіаносця «Джордж Буш», про наближення якого говорять у пресі, Парубій сказав:

«Я можу сказати, що з цього приводу проходили переговори з нашими партнерами. І це один з механізмів забезпечення безпеки в регіоні. Адже ми усвідомлюємо, що події, які провокує Російська Федерація в Криму, може викликати конфлікт, який може вийти далеко за межі Криму».

Раніше низка ЗМІ повідомили, що авіаносець ВМС США «Джордж Буш» з групою з 17-ти менших кораблів і трьох підводних човнів наближається до Чорного моря.

Відстань від порту Піреї до Криму складає близько 600 миль, тоді як для 100-відсоткової ефективності авіаносець може стояти на рейді від цілей в двох тисячах миль, пише «Українська правда».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>