У Перевальному вночі конфлікт намагалися спровокувати «тітушки»

Чимало вихідців із західної України, у тому числі з Волині і безпосередньо з Луцька, опинилася у далекій від дому військовій частині у селищі Перевальне у Криму. Там базується 36-а окрема бригада морської охорони. Вона заблокована російськими військовими. На території частини розташоване і військове містечко з гуртожитками та магазинами.

Як розповів один із військовослужбовців частини, вночі з 3 на 4 березня тут очікували на провокації від російських військових. Їх не було, але градус підігріли два автобуси «тітушок», які несподівано з’явилися в районі частини і трохи розбурхали пристрасті. Українська і російська сторона почали підозрювати одна одну в провокації, але розібралися, й привозні спортсмени швиденько накивали п’ятами.

Попри заяви керівництва Росії, що війська будуть відведені на свої бази, російські військові станом на першу половину дня вівторка продовжували блокувати 36-у окрему бригаду морської охорони. Щоправда між сторонами почалися міжособистісні контакти. Прості російські солдати запевняють, що не хочуть війни і не хочуть стріляти в українців.

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>