Янукович у Гуті збудував ресторан і корт, в яких… ні разу не був (фото)

Україну облетіли фото- та відеорепортажі резиденції Януковича у Межигір’ї, а також із розкішних маєтків інших «царьків», що були при владі. Побували журналісти і в «Синьогорі» – офіційні президентській резиденції, що в селі Гута Івано-Франківської області. Що ж там змінилося за часів «правління» Януковича?

Президентську «дачку» в Карпатах збудував Леонід Кучма. Площа будівлі… 5000 квадратних метрів. Тоді територія була не така велика, як сьогодні. Однак наприкінці 2002 року за рішенням депутатів Івано-Франківської обласної ради президентська резиденція отримала в користування понад десять тисяч гектарів(!) карпатських лісів. Тоді ж Янукович (обіймаючи посаду прем’єр-міністра) підписав урядове розпорядження, яким «Синьогора» була подарована Державному управлінню справами.

Не раз бував у Гуті Кучма, полюбляв там відпочивати і Ющенко. А от чи часто гостював у «Синьогорі» сам Янукович? Кажуть, за 4 роки свого президентства останній глава держави був там всього… один раз. Але це не завадило йому розпорядитися зробити солідні добудови та реконструкції. Так на території за вказівкою Януковича замість старої колиби звели новий ресторан, збудували критий тенісний корт, прибудову до мисливського будиночка. Нічим з цього президент так і не скористався. І в капличці, спеціально спорудженій для нього на березі озера замість альтанки, жодного разу не помолився.

Що чекає на Гуту в подальшому? Чи доцільно витрачати сотні тисяч на утримання державної президентської «дачі», яка (в принципі) ніким не використовується? Адже за весь час свого існування офіційно «Синьогора» лише двічі приймала делегації – польських президента та прем’єр міністра, та президента Грузії.

Фото versii.if.ua

Новозбудований ресторан

підйомник

Мисливський будиночок 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>