У депутата-регіонала забрали ринок

На Прикарпатті у депутата-регіонала забрали центральний продуктовий ринок. Базар знову передали у власність міста. Та чи надовго?

Конфлікт навколо цього ринку розгорівся у революційні дні. Працівники почали скаржитися на непомірні побори з боку адміністрації установи й навіть зізналися у дачі хабарів.

Багато років ринок орендує ТОВ «Торговий сервіс», до якого причетні члени міської організації Партії регіонів Ігор Дутка та Ігор Халаменда (останній сім років є депутатом міської ради від ПР). Досі люди мовчали, боячись розправи, нині ж почали відверто заявляти про зловживання й вимагати повернення приміщень у комунальну власність. Зважаючи на це, було терміново скликано сесію міської ради, яка ухвалила: договір оренди з фірмою «Торговий сервіс» достроково розірвати і повернути центральний ринок в оперативне управління міській владі. Тимчасово прийняти будівлю на баланс зобов’язали ЖЕО №9 – до створення спеціалізованого комунального підприємства.

Але чи залишаться підприємці у виграші? Міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус пояснив: ринок віддали певним структурам під оренду ще з 90-х років минулого століття. За два десятиліття були неодноразові намагання міської ради розірвати угоду, але в суді орендодавці свої права відновлювали…

Тим часом на бунтарів почали здійснювати тиск. Так п’ятеро спортивних молодиків одному активістові погрожували фізичною розправою, інших двох підприємців побили. Чотирьох підозрюваних уже затримано. Аби не напружувати ще більше ситуацію, було прийнято рішення взяти правоохоронцями продуктовий ринок під охорону.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>