«Беркут» розформований – 3 тисячі бійців дають пояснення

Тимчасово виконуючий обов'язки голови Міністерства внутрішніх справ Арсеній Аваков заявив, що МВС проводить переатестацію колишніх бійців спецпідрозділу «Беркут». Як відомо, раніше було прийнято рішення про розформування підрозділу.

За словами Авакова, на даний момент 3 тисячі колишніх «берктутівців» дають пояснення щодо своїх дій під час силових протистоянь. Їхня подальша доля буде визначена протягом наступних 10-15 днів, повідомляє «Українська правда».

Винуватці будуть покарані, а ті, хто не брав участі у злочинних діях проти мирних людей отримають шанс працювати в органах внутрішніх справ.

«Усі європейські країни мають спеціальні підрозділи для підтримки громадського порядку і в України буде звичайно мати такий підрозділ. Але філософія дії буде спрямована не на контроль над масовими заворушеннями і не на дії проти мирних демонстрантів, а на ситуацію стримування агресії відносно прав людини і мирних демонстрантів», – каже Аваков.

Як відомо у Луцьку та Львові беркутівці на місцевих Євромайданах ставали на коліна та вибачалися перед людьми. Волинські беркутівці також написали рапорти на звільнення.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>