Межигір’я Януковича відкрите для усіх (фото, відео)

Межигір’я (резиденція Януковича) уже усталилося у суспільній свідомості як символ корупції президентського масштабу. Його вивели з державної власності у 2007 році – за кілька тижнів до втрати Януковичем посади прем’єр-міністра. Зараз маєток оформлений на низку підставних осіб та фірм. Але йде мова про повернення Межигір’я у державну власність.

Тут 140 гектарів. Пропозицій багато: від «офіційної» резиденції президента України, в якій би міг перебувати кожен наступний глава держави, до використання площ під створення дитячих клінік, оздоровчих центрів чи навіть розважального комплексу на кшталт «Дісней Ленду». Ще нічого не вирішено. Тим часом оприлюднено безліч фото досі недоступних простому оку скарбів, що містилися у маєтку. Знаючі люди кажуть, що знайдена активістами розкіш – далеко не все, що тут було: найцінніше вантажівками вивези напередодні оголошення імпічменту президента. Однак в гаражі залишилися: чемодан з фоліантами, срібні з позолотою гривні, золотий портрет Януковича, вагою 1 кг. З авто-мото парку – десятки розкішних одиниць транспортних засобів, вартість яких оцінюється у мільйони доларів. Кажуть, найвартісніше вивезли, зокрема один із семи у світі автомобілів Horch.

Поки пресу не пускають робити знімки всередині головного будинку резиденції – п’ятиповерхового маєтку від фінської компанії «Хонка» (до речі, «робоча назва» будинку Януковича, яка затверджувалася у Мінрегіонбуді, звучить як… «склад для зберігання овочів»!). Але те, що побачили у значно меншому за масштабами об’єкті – палаці на воді – просто вражає. Мова про дебаркадер «Галеон», призначений для відпочинку Януковича з друзями на воді. Тут тільки одна з трьох люстр в одній із зал по вартості еквівалентна ціні квартири в Києві – майже 100 тисяч доларів.

Також в Межигір’ї знайшли чимало документів й платіжок. ’Суми в паперах вражають, особливо рядок «хабар». Окремо велися реєстри доплат працівникам ДАІ. Знайшли і папки з документами, в яких містилася інформація на всіх громадських активістів, журналістів та нардепів як «найнебезпечніших» осіб. Їх намагалися спалити, але не встигли. Серед паперів – і чеки на «благодійні внески» по… 12 мільйонів доларів США, і квитанції про оплату столярних виробів на понад 30 мільйонів гривень!

 

 

 

 

Золоті монети лежали упаковані в гаражі

Сплата за столярку

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>