Верховна Рада проголосувала за відведення військ

Починаючи з 15:00 20 лютого у Верховній Раді України опозиція, позафракційні та невеличка частина Партії регіонів очікували на додаткове прибуття регіоналів для початку позачергової сесії. Очікувати довелося понад 6 годин. Зрештою у залі зібралося спочатку 239 депутатів. Одного з нардепів колеги прогнали кулаками, адже його виступ був провокативним. Зрештою, після внесення поправок від представників ПР, Володимира Литвина та Олега Ляшка, перейшли до голосування. Із 238 присутніх депутатів підтримали постанову 236 присутніх нардепів.

Документ зобов’язує війська і ВВ повернутися у місця дислокації. Також постанова передбачає заборону використання будь-якої зброї, блокування транспортних комунікацій, обмеження пересування транспорту.

Кабінету міністрів і органам державної влади доручено заборонити СБУ, МВС, збройним силам та іншим органам виконувати оголошену спецслужбою антитерористичну операцію на території всієї України, бо вона протирічить Конституції.

Гепрокуратура отримала доручення провести розслідування фактів загибелі та насильства щодо учасників акцій.

Перед закритям засідання 229 депутатів проголосували за те, що Верховна Рада працюватиме безперервно і без вихідих.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>