Після сотні трупів ЄС дозріло до санкцій

Міністри закордонних справ Євросоюзу домовилися ввести санкції щодо українських чиновників відповідальних за насильство і надмірну силу. Після екстреної зустрічі глав МЗС верховний представник ЄС Кетрін Ештон заявила, що Євросоюз «призупиняє ліцензії на експорт обладнання, яке можуть використати для внутрішніх репресіях».

Проти винних у насильстві в Україні чиновників будуть застосовані також візові санкції та замороження активів, повідомляє «Українська правда».

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт заявив, що замороження активів і заборону на в’їзд «приймуть в терміновому порядку».

Щодо економічних санкцій, то вони дуже жорсткі. Будуть арештовані й офшорні рахунки, виявлятимуть ланцюжки фірм-прокладок з підставними власниками.

Ештон заявила, що вся відповідальність за налагодження діалогу і зупинки насильства в Україні лежить на Вікторі Януковичу. Українську владу закликають зупинити насильство та забезпечити надання медичної допомоги постраждалим мітингувальникам.

Список чиновників, які підпадають під санкції, не закритий, а може бути поповнений новими іменами, якщо ситуація не покращиться.

Міністри висловили  підтримку українському народу, вказуючи, що санкції запроваджуються не проти нього, а проти винних у насильстві.

Європа обіцяє підтримати народ України, включно зі спрощенням отримання віз.

До фінансових санкції приєдналися також Канада та США.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>