Волинська обласна рада нарешті зібрала кворум для сесії

Кілька місяців фракція Партії регіонів та депутатська група діючого тоді голови Волинської обласної ради Бориса Клімчука блокували роботу головного представницького органу краю. Її представники просто не приходили ні на чергові, ні на позачергові сесії.

Після подій 19 лютого у Луцьку, коли було захоплено приміщення облради та є домовленості з силовиками, збір депутатів пішов значно краще. Таким чином на сесію прибули 47 депутатів. Оскільки порядок денний, складений теж значно раніше, не відповідає теперішньому стану справ, депутати почали обговорювати новий. І навіть у такій ситуації були різні думки, тоді як головною вимогою вулиці є зміна керівництва обласної ради, хтось пропонував спочатку проголосувати бюджет.

Обговорення тривало аж поки у залу не зайшли представники Автомйдану, «Правого сектору» та самооборони, вони зазначили, що народ на вулиці налаштований агресивно і хоче перезавантаження влади в області.

Далі 45 депутатів підтримали запропонований Сергієм Слабенком порядок денний. У ньому зміна керівництва обласної ради, відкликання роти «Беркута» з Києва і недопущення відправлення на столицю будь-яких військовий формувань.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>