У Києві кількість загиблих вимірюється десятками

Об’єктивної інформації про загиблих у ході сутичок між силовиками та протестувальниками у Києві 18 лютого та у ніч на 19 лютого немає. Її практично не можливо зібрати через хаос який панує у столиці. Так медична служба Майдану оголосила про 20 загиблих і 500 поранених. Але ця інформація була актуальна для початку ночі. Реально картина може бути набагато гірше. Починаючи приблизно з другої ночі вести статистику стало неможливо, адже силовики постійно продовжували натиск на Майдан і підпалили Будинок профспілок, де фактично й лікували постраждалих. Людей з будівлі довелося рятувати за допомогою канатів. Силовики перекрили протестувальникам воду, аби вони не могли загасити вогонь.

Статистика міліції говорить про загибель семи силовиків. Окрім цього є інформація про розстріл патруля ДАІ у столиці. Двоє державтоінспекторів загинули. Як повідомляє сайт МВС 272 правоохоронця, які постраждали під час масових заворушень у Києві, госпіталізовані, 59 правоохоронців отримали вогнепальні поранення.

Всього за медичною допомогою звернулися майже 300 працівників міліції та військовослужбовців внутрішніх військ.

Також офіційна статистика підтверджує тільки 11 смертей серед мітингувальників.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>