Ніч у Луцьку – спалені офіси ПР та КПУ, міліцію поки не штурмували (фоторепортаж)

Порівняно з сусідніми обласними центрами день 18 лютого, який запам’ятається українцям десятками жертв, минув на Волині спокійно. Офіційні лідери протесаного руху особливої ініціативи не проявляли. Ближче до опівночі спонтанно сформувалася група з кількасот активістів, озброєних палицями та коктейлями молотова, які взяли в облогу міський відділ міліції. Серед учасників акції були активісти Автомайдану, молодь, старші люди, жінки. Частина групи була налаштована радикально. На переговори до протестувальників вийшов заступник начальника обласної міліції з питань громадської безпеки Володимир Поліщук.  Його активісти змусили підписати від імені УМВС у Волинській області заяву про засудження неправомірного застосування сили у Києві.

Особливо дратувала протестувальників присутність загону внутрішніх військ, який знаходився в автобусі неподалік міськвідділу. У Володимира Поліщука, просили, аби він наказав їм поїхати. Та оскільки наказ був відданий запізно, мітингувальники встигли проколоти у ньому шини. Солдати внутрішніх військ через коридор ганьби залишили автобус і пішли у приміщення міського відділу.

Згодом мітингувальники рушили до головного офісу Партії регіонів на Привокзальній площі. Перед воротами до належної регіоналам території активістів зустрів незначний кордон міліції, який просто відійшов. Прорвавшись до офісу, активісти взялися його громити, та закинули всередину кілька коктейлів молота. Тут же у внутрішньому дворику знаходилося ще кілька міліціонерів в екіпіровці зі щитами, але вони у ситуацію не втручалися.

Слідом за офісом регіоналів погромники відвідали і офіс КПУ на вулиці Ковельській. Вломитися у нього через двері не вдалося, тож всередину приміщення комуністів активісти вдерлися через вікна на другому поверсі. На землю полетіли бюсти комуністичних вождів, також якісь папери, які тут же і спалили.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>