У Верховній Раді більшість не збирається йти на поступки – знову заговорить вулиця

У Верховній Раді Україна відбувається погоджувальна рада. Опозиція вимагає від апарату парламенту зареєструвати її конституційні ініціативи. Як заявив на погоджувальній раді лідер фракції «Батьквщина» Арсеній Яценюк, наразі апарат відмовляється це робити, пише «Українська правда».

За словами Яценюка йдеться про Конституційний акт, «щодо відновлення легітимності української Конституції», а також про постанову щодо тексту Конституції 1996 року, яким встановлюється «факт захоплення державної влади».

За словами Яценюка, у тексті зафіксовані рішення КС, якими Януковичу додали повноважень. «У жодному з пунктів цього рішення (про повернення Конституції 1996 року - ред.) ніхто з судей КС не наважився написати фразу, що ми відновлюєм Конституцію 1996 року», - нагадав Яценюк.

За його словами, після рішення КС парламент мав ухвалити рішення, чого зроблено не було. Він нагадав, що «згідно з Конституцією, парламент в Україні є єдиним законодавчим органом, який має право змінювати Конституцію», а він її не змінював, і не проводив голосування. Він вимагає, щоб опозиційні проекти були включені у порядок денний і проголосовані в четвер.

Водночас опозиційний нардеп В’ячеслав Кириленко у своєму Твітері написав: «Зрозуміло, що завтра в Раді жодних результативних голосувань по Конституції не буде. Тільки вулиця».

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>