Луцькі автомайданівці пікетували силовиків

Активісти луцького Автомайдану прийшли «з’ясувати» стосунки з волинською міліцією. Останнім часом автомайданівці потрапили під занадто пильний нагляд ДАІ. Конфлікт між активістами та міліціонерами трапився під час одного з недільних Народних віче у Луцьку 9 лютого. В результаті люди заблокували автомобіль державтоінспекторів, які переписували номери автомобілів Автомайдану. За цим фактом блокування міліція відкрила кримінальне провадження й одразу ж відзначилася в ході його розслідування. Слідча Луцького міськвідділу УМВС така допитувала одну з активісток, що тій довелося викликати швидку.

Акцію під обласним управлінням міліції автомайданівці проводили без свого головного засобу протестів – автомобілів. Адже на них уже чекала пастка у вигляді двох автомобілів ДАІ. Аби не наражатися на нові протоколи автомайданівці прийшли пішки. Очолював колонну координатор луцького Автомайдану Сергій Поха. Окрім нього на мітингу виступали депутат обласної ради від ВО «Свобода» Олександр Пирожик та польовий командир луцького Євромайдану Володимир Пащенко.

 

 

Вийшов до протестуючих і начальник УМВС в області Олександр Терещук. Автомайданівці засипали його запитаннями, зокрема була присутня й активістка, яку з порушеннями допитували у Луцькому міськвідділі міліції. Окремо на гострі питання генерал закликав активістів поспілкуватися у своєму кабінеті. У цей момент до акції під УМВС в області приєдналася ще одна колонна протестуючих, яка рухалася від суду – там мали обирати запобіжний захід активістці і керівниці молодіжної організації Майї Москвич (відносно неї відкрили кримінальне провадження за організацію екскурсії «Бізнес на крові»).

Об’єднавшись, дві колони рушили й на пікетування обласної прокуратури. Двері установи перед мітингувальниками зачинили. Прокурор області Андрій Парака поспілкуватися з людьми не вийшов. Тим часом на вулиці Винниченка знову виник невеличкий конфлікт між автомайданівцями та інспекторами ДАІ, які зрештою сіли у свій автомобіль і поїхали.

Коли акція закінчилася з полегшенням видихнули кілька десятків міліціонерів, які одягнувши екіпірування, засіли у черговій частині та вестибюлі будівлі обласної міліції.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>