У Луцьку відкрили кримінальне провадження за порушення прав журналістів

Про це повідомив заступник начальника луцького міськвідділу міліції Володимир Солоненко під час засідання постійної депутатської комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту, повідомляє прес-служба Волинського обласного осередку ВО «Майдан».

6 лютого правоохоронці не допустили в приміщення ОДА ряд журналістів, коли відбувалося представлення Башкаленка і тривала акція активістів Євромайдану «Засвисти Башкаленка!».
Журналістка інформаційно-аналітичного порталу «4ВЛАДА» Майа Голуб з офіційними скаргами звернулася до прокурора міста Луцька Сергія Даніліна та головного міліціонера обласного центру. Журналістку та інших представників ЗМІ не пропустили через те, що її нібито не було у якихсь списках. Правда, це не є причиною недопуску журналістів до приміщення ОДА.
Натомість за словами Володимира Солоненка «всі обставини будуть встановлені під час розслідування. Розголошувати будь-яку інформацію заборонено законом».

Депутатська комісія прийняла рішення подати запити:
- до Волинської ОДА про те, чи запроваджений у Волинській обласній держадміністрації процес акредитації ЗМІ та чи було запроваджено спеціальний процес акредитації для заходів, що проводилися 6 лютого 2014;
- до ОДА чи формувалися працsвниками адміністрації списки осіб, яких потрібно допустити на захід;
- до Управління УМВС України у Волинській прохання повідомити про прізвища та імена правоохоронців на відео та за чиїм дорученням і? на якій правовій підставі вони не пропускали журналістів.
Текст заяви і скарги у вкладених файлах.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>