Рівненські військові випробовують нову систему наведення реактивної артилерії

На 233 Рівненському загальновійськовому полігоні оперативного командування «Північ» проводиться дослідна експлуатація електронного прицілу ЕГП-01БМ та універсального батарейного комп’ютера для реактивних систем залпового вогню «Град».

Військовослужбовці реактивного артилерійського дивізіону 24 окремої механізованої бригади в умовах, наближених до бойових, протягом трьох тижнів випробовують два елементи електронної системи наведення розробки компанії «Укрейніан Дефенс Консалтінг».

Приціл призначений для наведення бойової машини реактивної артилерії БМ-21 у вертикальній площині та визначення поправки у напрямок на бічний нахил пакету направляючих бойової машини. А універсальний батарейний комп’ютер дозволяє визначати установки для стрільби з урахуванням поточних метеорологічних та балістичних умов стрільби, повідомляє прес-служба Міноборони у Рівненській області.

За три тижні експлуатації пристрої успішно продемонстрували свою дієвість, – наголосив начальник відділу підготовки артилерійських підрозділів  управління ракетних військ і артилерії оперативного командування «Північ» підполковник Артур Ніязов. – Завдяки батарейному комп’ютеру обчислення установок для стрільби здійснюється утричі швидше, мінімізовано вплив людського фактору на розрахунки, оперативно враховуються зміни метеорологічних та балістичних умов стрільби, а електронний  приціл дозволяє вдвічі скоротити час на наведення установок у ціль. Підрозділ пришвидшив реакцію, а отже його ефективність зросла майже у два рази – це, беззаперечно, перспективні технології для наших артилеристів.

До слова, випробування триватимуть протягом усього періоду виконання залікових вогневих завдань. Дослідники ставлять за мету перевірити дієздатність апаратури в екстремальних температурах на полігоні, негоди тощо, та виявити конструктивні недоліки приладу, щоби у подальшому усунути їх з рахуванням побажань артилеристів.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>