Нацбанк України офіційно девальвував гривню і обіцяє, що ситуація стабілізується

Згідно з новим курсом долар подорожчав на 71,5 копійок або на 8,95%. Перегляд офіційного курсу проведено вперше за останні півтора року.

Згідно з даними НБУ, найбільша переоцінка офіційного курсу була проведена в період з вересня по грудень 2008 року, коли регулятор знизив вартість гривні до долара в півтора рази - з 4,9 до 7,7 грн / дол. Після цього курс змінювався незначно, а з 9 липня 2012 перебував на незмінному рівні 7,9930 грн / дол, пише УНІАН.

Ситуація на валютному ринку України стабілізується найближчим часом, ринок почне працювати у вужчому коридорі, сказав журналістам на брифінгу в Києві голова НБУ Ігор Соркін.

«Останнім часом з'явилася деяке напруження на міжбанківському валютному ринку. Воно пов'язане з рядом внутрішніх і зовнішніх чинників. Зараз немає підстав стверджувати, що це довгостроковий тренд. Упевнені, що короткостроковий попит знизиться, ринок почне працювати у вужчому коридорі», - сказав Соркін.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>