У Луцьку відбулася «кривава» екскурсія об’єктами регіоналів – міліція порушила справу

Офісами підприємств українських регіоналів пройшлися активісти луцького Євромайдану. Лучанам вони запропонували цілий тур «Бізнес на крові», розповіли у прес-службі Волинського обласного осередку ВО «Майдан».

Головними об’єктами дебютного туру стали банки, страхова компанія та мережа продажу м’ясних виробів.

Отож, першим об’єктом екскурсовода, активістки Євромайдану Майі Москвич став магазин «Родинна ковбаска», що на вул. Лесі Українки, 55. Власником цієї мережі є член Партії регіонів Олег Баран. Напередодні міліціонери попереджали активістів, аби вони не клеїли наліпки на приміщення та не порушували правил благоустрою. Так, після того, як один із учасників акції вилив відро «крові» перед порогом магазину, а дехто взявся клеїти наліпки «Обережно, власник – регіонал», міліціонери намагалися їм перешкодити.

«Брокбізнесбанк», що на Градному Узвозі, 2, став другим об’єктом екскурсійного туру. Як виявилося, власником його є відомий усім віднедавна медіамагнат Сергій Курченко. І цій установі дісталося відро «крові». Не обійшлося і тут без конфліктів з міліціонерами.

По дорозі до третього об’єкта екскурсії, учасники-туристи зупинилися біля піцерії «Solo». Як розповіла Майа Москвич, приміщення закладу належить головному регіоналу області, а віднедавна і голови Волинської обласної державної адміністрації Олександру Башкаленку.

Одна із працівниць закладу вийшла і відреагувала на дії учасників акції словами невдоволення. До слова, вона й не заперечувала, що заклад бере в оренду приміщення, яке належить Башкаленку.

«Імексбанк» на проспекті Волі, 17 став наступним об’єктом огляду для місцевих туристів і активістів Євромайдану. Пов’язують власність банку із народним депутатом від Партії регіонів Леонідом Клімовим

«Правекс-банк» - власність Дмитра Фірташа, розміщений на проспекті Волі, 21 теж отримав добру порцію крові від активістів.

 

Додамо, що біля кожного об’єкта, як справжні туристи, учасники акції робили колективні фото.

Єдина у турі страхова компанія ТАС, розміщена на проспекті Волі, 50 – не оминула уваги євромайданівського екскурсовода. Підприємство за словами активістів, належить Сергію Тігіпку.

Відомий усім ПУМб (Пеший український міжнародний банк), що розміщений на проспекті Волі, 41 став наступним об’єктом споглядання у рамках туру «Бізнес на крові». Майа Москвич розповіла, що його власником є відомий в Україні олігарх Рінат Ахметов.

Активно обліпили наліпками активісти двері офісу «Надра банку» на Київському майдані, 1.  Власником банку є інший відомий український олігарх Дмитро Фірташ. Жоден з об’єктів не був обділений «літрою крові» - кожен отримав собі мітку.

Передостаннім запланованим об’єктом екскурсії став «Форум банк» - власність народного депутата від Партії регіонів Вадима Новинського. Як відомо зі ЗМІ друга президента Росії Володимира Путіна.

І найвизначнішим пунктом огляду стала Волинська обласна державна адміністрація. Усередину туристів-активістів не пустили міліціонери, які вилаштувалися рядком перед входом до адмінбудівлі. Тож, свою порцію крові ОДА отримала на вулиці.

Своєю чергою Луцький МВ УМВС розпочав кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкцією статті передбачено обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Цьому нібито послужили заяви від громадян про те, що невстановлені особи за допомогою фарби пошкодили майно комерційних та банківських установ.

Відомості про даний факт внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Проводиться досудове розслідування, в ході якого будуть встановлені всі обставини події та особи, причетні до скоєння даного правопорушення.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>