Львівські підприємці відмовляються платити податки, які йдуть на «Беркут»

3 лютого львівські підприємці на чолі з Комітетом підприємств Львівщини оголосили про те, що припиняють сплату деяких податків, доки не буде сформований «Уряд національної довіри». На акцію непокори до будівлі Головного управління Міндоходів у Львівській області, що на вулиці Стрийській, прийшло близько ста людей.

Як наголосив голова Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський, йдеться лише про сплату тих податків, з яких фінансують силовиків, зокрема «Беркут», повідомляє zaxid.net.

«Ми не відмовляємося платити Єдиний соціальний внесок у Пенсійний Фонд, з якого нараховують соціальні виплати. Також ми будемо платити усі податки у місцевий бюджет. Але призупиняємо сплату податку на додану вартість та податку на прибуток. Саме з цих грошей утримують «Беркут» та Адміністрацію Президента», - сказав Зафійовський.

Тим часом власник ТзОВ «Тротолла» Ярослав Рущишин додав, що мітингувальники звернуться до усіх підприємців області та України з проханням підтримати таку акцію.

«Ми не можемо з одного боку фінансувати Майдан, а з іншого – утримувати «Беркут», який стріляє по людях. Якщо підприємці не можуть поїхати до Києва, щоб підтримати мітингувальників, то принаймні можуть не утримувати силовиків», – сказав Ярослав Рущишин.

Підприємці також розповіли, що зазначені податки їм потрібно сплачувати до 20 числа кожного місяця. Якщо платник допустить помилку у сплаті, то податковий орган має право його оштрафувати. Тож підприємці усвідомлюють, які втрати їх чекають. Однак готові стояти доти, доки не буде сформований «Уряд національної довіри».

Підприємці оголосили під будівлею Міндоходів Львівщини свої вимоги, заспівали гімн та вигукували «За Майдан!».

Чиновники до мітингувальників не вийшли. Натомість до журналістів звернувся прес-секретар відомства Дмитро Зернов, який сказав, що свою позицію управління висловить пізніше.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>