Банкірка привласнила чужий мільйон!

На Львівщині викрито колишню керівницю відділення одного з банків міста Дрогобич. Жінка привласнила чужі кошти на суму майже один мільйон гривень.

Свої махінації та затіяла ще у 2009 році. Банкірка пропонувала знайомим та друзям відкрити у її відділенні дуже вигідні депозитні рахунки. На гачок попався не один клієнт. Спокусившись на примарні високі відсотки, одна сім’я відразу віддала 40 тисяч гривень. У подальшому люди щороку переоформляли договір. Однак вони навіть і не підозрювали, що підписують фіктивні документи, а їхніх грошиків давно вже немає. У наступному році інший клієнт приніс шахрайці 57 375 доларів США та 3000 євро. Через якийсь час він вирішив зняти частину відсотків. Аби не викликати підозри, жінка видала майже тисячу доларів. Той щасливий пішов додому, не знаючи, що це єдині кошти, які йому вдасться повернути.

Аби потерпілі не здогадалися про аферу, керівниця банківського відділення на робочому комп’ютері роздруковувала справжні бланки договорів про строкові банківські вклади, заповнювала та оформляла документи, які служили письмовими, переконливими доказами того, що гроші вкладників офіційно знаходяться на рахунку. Зрозуміло, ставила на паперах печатки. Проте насправді жодного депозиту відкрито не було, в касу установи не надійшло ні копійки.

Афера розкрилася зовсім недавно. Люди почали звертатися в банк, аби отримати кошти по своїх вкладах. І коли їм працівники пояснили, що жодних депозитних договорів з ними банк не укладав, а керівниця, яка оформляла фіктивні документи, у них вже не працює, ті зрозуміли, що потрапили у халепу. Тепер справою займаються правоохоронці.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>