Візові санкції до українських чиновників застосувала Канада

Канада застосувала візові санкції до українських чиновників, що причетні до придушення законних протестів в Україні та залякування опозиційних лідерів. Про це йдеться в спільній заяві Міністерства закордонних справ і Міністерства імміграції Канади, розповсюдженій у вівторок.

Вдатися до такого «обдуманого рішення» владу Канади змусили «останні дії членів української правлячої еліти», повідомляє «Українська правда».

«Враховуючи жорстоке придушення законного протесту і залякування опозиційних голосів, ми будемо обмежувати в'їзд до Канади – з негайним набранням чинності – для ключових державних діячів як відповідь на їхні дії останніми днями», – сказано в заяві.

«Незважаючи на те, Канада вітає недавні події в Україні, ще багато що належить зробити. Український уряд повинен виконати основні вимоги народу, в тому числі щодо звітності і повного дотримання демократичних принципів», – йдеться в документі.

У Канаді також заявили, що будуть і надалі підтримувати український народ, який «мужньо продовжує виступати на підтримку демократії». Влада країни і далі стежитиме за розвитком подій в Україні і розгляне подальші кроки, якщо буде така необхідність.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>