Закрили кримінальні провадження щодо луцьких євромайданівців

Луцький міськрайонний суд виніс рішення про закриття кримінальних проваджень щодо шести учасників місцевого Євромайдану за фактом подій, які відбувалися в Луцьку 2 та 3 грудня 2013 року. У ці дні в місті відбулись кількатисячні мітинги в знак протесту проти нічного силового розгону учасників Євромайдану в Києві 30 листопада. Також відбувалося пікетування приміщення облдержадміністрації, під час якого протестувальники намагалися заблокувати входи до приміщення ОДА, але їм завадили правоохоронці. Шістьох учасників луцького Євромайдану підозрювали у закликах до дій, що загрожують громадському порядку, хуліганстві та захопленні державних або громадських будівель чи споруд.

З боку захисту було подано клопотання про те, аби закрити справу у зв’язку з відсутністю у події складу злочину. Прокурор подав клопотання про те, аби звільнити учасників від кримінальної відповідальності, а після того закрити справи.

Таким чином, суд ухвалив звільнити від кримінальної відповідальності Богдана Шибу, Ігоря Гузя, Володимира Бондаря, Майю Москвич, Сергія Григоренка та Миколу Собуцького і закрити проти них кримінальні провадження, а запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання – скасувати.

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>