«Свята Тетяна – мій ангел-охоронець»

25 січня Православна церква вшановує пам’ять святої мучениці Татіани, або Тетяни. Нині багато православних жінок і дівчат названі цим іменем і вважають святу Татіану своєю небесною покровителькою. Серед них і лучанка Тетяна Теслюк.

Тетяна ТЕСЛЮК

Тетяна ТЕСЛЮК

Найперше переповімо історію життя Святої Татіани. Відомо, що вона жила у Римі у III столітті. Її батько був християнином і у цій вірі виховував дочку. Вона була діаконисою в одному з римських храмів. Під час переслідування християн її силували принести жертву ідолу. Але свята так щиро молилася Господу, що стався землетрус. Ідола рознесло на шматки, а частина поганського храму обвалилася. Тоді язичники піддали її тортурам. Страждаючи, свята Татіана молилася за своїх мучителів, просила Господа відкрити їм духовні очі. І Він почув молитви. Мучителі побачили видіння: чотири ангели оточили святу Татіану і відводили від неї удари. Кілька днів катували святу, але молитва рятувала її. Тоді суд виніс мучениці смертний вирок – її усікли мечем разом з батьком-християнином.

У книзі «Таємниця імені» тих, хто носить таке ім’я, характеризують так: «Тетяна – ім’я емоційне і тверде. У дитинстві Таня часто буває лідером серед однолітків, а в її характері можна знайти немало хлоп’ячих рис. Серед Тетян дуже багато практичних людей. Вони товариські та комунікабельні». Наша співрозмовниця Тетяна Теслюк навчається в Інституті мистецтв СНУ імені Лесі Українки на хореографічному факультеті, поєднує у собі чимало цих характеристик. Цю святу вважає ангелом-охоронцем, а ще вона є покровителькою студентів.

Таня Теслюк активна і цілеспрямована. Дівчина впевнено йде до своєї мети. І хоч виросла Таня у сім’ї фармацевтів, та прагне самореалізуватися в іншій сфері: хоче стати відомим хореографом. Ще маленькою у студію дитячого танцю «Волиняночка» її привела мама. Сама того не підозрюючи, вона таким чином вказала доньці дорогу у майбутню професію. З тих пір танці заполонили усе життя дівчини. Навіть коли вчилася на фармацевта, мріяла зовсім про інше. Щоб не розчаровувати батьків, таки отримала диплом, але вдома заявила, що продовжуватиме навчання… в Інституті мистецтв. Нині Таня викладає у студії танців. Серед її учнів є діти і дорослі. Вона активно бере участь у різноманітних мистецьких проектах. Захоплюється балетом та сучасними танцями. Здобула перемогу у конкурсі «Міс Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки». Пройшла у сотню кращих учасників проекту «Танцюють всі». Ні дня не всидить на місці. У дівчини багато планів та енергії для їх реалізації.

– Танець для мене – це життя, – чесно зізнається дівчина. – І хоча всі кажуть, що хореографія – неприбуткова та невдячна справа, я нізащо у житті від цього не відмовлюся.

Руслана ТАТАРИН,

м. Луцьк

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>