Люди захопили облдержадміністрації у Рівному та Львові

23 січня близько двох тисяч львів’ян опівдні прийшли під стіни Львівської облдержадміністрації на акцію в межах загальноукраїнського страйку на зустріч з головою адміністрації Олегом Салом і оголосили, що «беруть владу в свої руки» і блокуватимуть будівлю. Захоплення відбулося мирно, не постраждала жодна шибка. Далі під тиском протестувальників голова Львівської Олег Сало написав заяву на звільнення. В адміністрації тепер створять Народну раду, і, згідно зі статтею 5 Конституції України, владу на місцях переберуть на себе народні обранці – депутати Львівської обласної ради. Також ініціативна група оголосила про те, що люди зайдуть і в інші адміністративні будівлі у Львові, наприклад, до податківців, митників тощо. Однак блокувати їхню роботу не будуть.

http://www.youtube.com/watch?v=Cr7-UWEgi6o

 

Схожа ситуація відбулася у Рівному. Тисячі місцевих мешканців теж взяли під контроль Рівненську облдержадміністрацію. Люди розбили скло двох вхідних дверей в ОДА і зайшли у приміщення. Протестуючі хочуть зустрічі із керівництвом.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>