Лучани під час віче ледь не побилися з міліцією

22 січня у Луцьку мали відбутися заходи з нагоди Дня Соборності – 95-річчя Акту злуки УНР та ЗУНР. Окрім офіційних святкувань, активісти Євромайдану зініціювали утворення символічного живого ланцюга від Театрального майдану Луцька до пам’ятника Тараса Шевченка перед головним корпусом Східноєвропейського національного університету. Проте, у зв’язку з першими жертвами протистоянь у Києві, євромайданівці свій захід відмінили. Натомість відбулося віче. За громадським порядком на Театральному майдані наглядали кілька міліціонерів. Коли один із них почав фільмувати учасників мітингу, правоохоронців спочатку обступили жінки зі сльозами. Але сльози швидко обернулися на погрози. Міліціонерів почали виштовхувати з площі, також підступили чоловіки. Потроху пристрасті вляглися. Міліціонери та громадяни поспілкувались між собою, але зйомка на майдані припинилася.

Тоді люди з Євромайдану рушили до Управління МВС в області й вимагали зустрічі з очільником генералом Олександром Терещуком. У нього вимагали чітко висловити свою позицію, щодо подій у Києві. Також з керівника волинської міліції хотіли видобути обіцянку про те, що він не буде відправляти солдатів внутрішніх військ луцької частини №1141, яку кілька діб блокують активісти.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>