Хмельницьким згущеним молоком смакує США та Ізраїль

Поділля активно постачає свою молочну продукцію за кордон. Смаколиками, виготовленими підприємствами Хмельниччини, ласують у Вірменії, Узбекистані, Ізраїлі та навіть у далеких Панамі та США.

Поки управління статистики наводить сумні цифри з приводу спаду економіки (обсяги промислової продукції Хмельницької області минулоріч впали на 2,6%, у деяких галузях зменшення виробництва сягнуло ледве не 20%), деякі підприємці таки потирають руки. Наприклад – виробники молочної продукції. Як повідомляють працівники Хмельницької митниці Міндоходів, тільки за кордон таких товарів з Поділля було відправлено понад три тисячі тонн. Особливо смакує іноземцям наше згущене молоко. Найбільше його споживають у Вірменії, Узбекистані, Ізраїлі, Панамі та США. Сири різних видів з терен Хмельниччині популярні у Росії, Молдові та Азербайджані, а сухе знежирене молоко користується попитом на ринках Грузії, Лівану, Нігерії, Туркменістану та Об’єднаних Арабських Еміратів.

За минулий рік приріст у молочній галузі сягнула 2,5%. У той час найсуттєвіше скорочення виробництва відбулося у добувній промисловості та розробці кар’єрів (13,3%), виготовленні харчових продуктів, напоїв і тютюнових виробів (15,2%),

продуктів борошномельно-круп’яної промисловості, крохмалю та крохмальних продуктів (16,9%), виробництві машин та устаткування для сільського та лісового господарства (11,3%).

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>