Волинські вевешники повернулися до Луцька, їх частину заблокували

Бійці частини Внутрішніх військ №1141, яка базується у Луцьку, 20 січня майже цілий день намагалися прорватися до Києва. Остаточно зупини їх у селі Довжиця Маневицького району.

Як розповів один з активістів луцького Євромайдану, коли вдалося виявити автоколону, на її блокування покликали мешканців усіх прилеглих сіл. Люди брали пікетувальників погрітися додому, пригощали гарячою їжею, чаєм. В одному з ближніх сіл знайшли маму одного із солдатів, яка прийшла поговорити зі своїм сином.

У Довжиці колонна військових, оточена з усіх боків, простояла майже цілу ніч, аж поки три десятки призовники не заявили про те, що вони змерзли. Та й деякі офіцери підходили до людей і приватно просили не відступати, оскільки абсолютна більшість не хоче їхати у Київ. Розв’язувати проблему приїхало керівництво волинської міліції, зрештою транспорт з Внутрішніми військами таки повернувся у рідну частину. Нині лучани заблокували обидва виїзди з неї.

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>