Ялинки біля кінотеатру «Промінь» відправлять на корм тваринам

У Луцьку триває реконструкція кінотеатру «Промінь». Роботи дійшли і до фасаду. Площу будівлі розширюватимуть за рахунок добудови. Відповідно біля кінотеатру на проспекті Грушевського зрізають старі ялинки.

Як повідомили виданню «ВолиньPost» у ТзОВ «РЦ Промінь», гілки зрізаних ялинок завезуть до Луцького зоопарку. Їх перемелють і використають на корм тваринам.
«Такі великі дерева біля будівель – це не по-сучасному. Наприклад, в Європі, не прийнято, щоб біля будівлі росли такі високі дерева», - архітектора Тетяни Бідзілі каже вона.
Втрату дерев інвестори будівництва компенсують двічі. Як розповів начальник міського відділу екології Анатолій Гламазда, на вирубку дерев власник приміщення отримав дозвіл та оплатив міському бюджету компенсацію - приблизно 23 тисячі гривень.
«Інвестор, окрім того, що сам оплачує роботи з ліквідації ялинок, гарантував місту, що працівники слідкуватимуть за безпекою громадян під час вирубки», - розповів Анатолій Гламазда.
Також в проекті нового «Променя» передбачено, що на площі перед кінотеатром посадять нові дерева, - каже головний еколог міста.
Наразі інвестори не вирішили, які саме рослини це будуть. «Які саме дерева садитимуть погоджуватимуть з міською радою. Ці роботи розпочнуть лише після погодження», - пояснює архітектор Тетяна Бідзіля.
На її думку, площі Грушевського пасуватимуть вічнозелені невисокі дерева, для прикладу, туї або канадський клен.
Зобов’язання інвестора щодо висадження дерев під час здачі об'єкту перевірить спеціальна комісія міської ради, - запевнила архітектор.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>