Священика з УГКЦ притягнуть до відповідальності за Автомайдан, до якого він навіть не встиг долучитися (відео)

23 січня у Франківському районному суді Львова відбудеться розгляд справи проти викладача Українського католицького університету о. Михайла Димида. Його звинувачують у невиконанні зупинки на вимогу працівника міліції 29 грудня 2013 р. у селі Нові Петрівці, коли колона автомобілів Автомайдану рухалася до Межигір’я, хоча в цей час він був поблизу Євромайдану в Києві.

«Справа в тому, що 29 грудня в 12.30 я не був в Нових Петрівцях. А з цієї причини, я не міг не зупинитися на вимогу інспектора в тому місці та в цей час. Я ще в 12.40 був біля готелю «Хрещатик» за барикадою Майдану із друзями та іншими. Свідків можна знайти. Щойно в 12.41 прийшли до мого авто і сіли останні пасажири. Про це можна довідатися в мобільного оператора, бо йшли телефонні розмови в цій хвилині», – розповів о. Михайло Димид.

4 січня 2014 р до домівки о. Михайла прийшли представники ДАЇ Львова з рапортом про те, що о. Михайло 29 грудня 2013 року не зупинився на вимогу працівника ДАЇ. Інших доказів, окрім цього, в них не було. Спільнота Українського католицького університету зробить все можливе для захисту свого викладача від звинувачень зі сторони ДАЇ.

«Так виглядає, що сьогодні будь-яка людина, чия поведінка чи навіть опінія не довподоби владі, може опинитися на місці о. Михайла Димида. Що заважає працівникам ДАЇ почати виписувати рапорти і протоколи про порушення направо і наліво?! Чи ще збереглися у них десь там в глибині залишки сумління? О. Михайло був там, куди його вело його священиче покликання – серед Людей на Майдані, яким було потрібне Боже Слово і духовна опіка. Це не подобається тим, хто має людей не за вільних громадян, а за людську масу. Але всі ми маємо пам’ятати, що крім людського, є ще Божий суд і Божа воля. Перед ними о. Михайло виконував, виконує і буде виконувати своє священиче служіння», – зазначив перший проректор УКУ Тарас Добко.

«Дорожній контроль. Львів» уклав з о. Михайлом угоду на правову допомогу, і відстоюватиме його інтереси в судді.

http://www.youtube.com/watch?v=lrwk5qAu8WE#t=25

http://www.youtube.com/watch?v=4lDeblXSGLI

http://www.youtube.com/watch?v=D0hgnQ1W5w0#t=99

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>