Лобуряки пограбували рівнянина – здали його ванну, плиту, сейф на металобрухт

У Рівному двоє чоловіків потрапили за ґрати за те, що у вересні минулого року вчинили розбій в оселі рівнянина. 38-річного уродженця Волині Петра та 28-річного жителя Рівненського району Юрія цікавили вироби з металу.

За кілька хвилин вони повантажили в автомобіль металевий сейф, алюмінієвий бідон, металеву електричну плиту, чавунну ванну та інший металобрухт загальною вагою близько 400 кілограмів. Коли ж господар спробував захистити майно — отримав кілька ударів кулаком в обличчя. Непритомного чоловіка знайшли сусіди, вони й викликали «швидку». Медики діагностували в нього черепно-мозкову травму, струс головного мозку, перелом кісток лицевого черепа та забій м’яких тканин голови. Правоохоронці взялися за пошуки нападників.

Наступного дня зловмисники повернулися на місце злочину, аби забрати газову плиту та інші металеві вироби. Крадіїв помітили сусіди.

У ході досудового розслідування стало відомо, що один із зловмисників того ж дня пограбував ще й  продавця одного із магазинів міста, забравши мобільний телефон.

Колегія суддів Рівненського міського суду засудила Петра і Юрія до 8 років позбавлення волі. Обоє чоловіків вже притягувалися до кримінальної відповідальності. Петро – за крадіжки, грабежі та розбої, вчинені на території Волинської області, Млинівського та Рівненського районів. У квітні 2012 року він звільнився умовно-достроково. Юрій також має кілька судимостей. За крадіжки, вчинені в Рівному, та носіння холодної зброї без передбаченого законом дозволу він отримав умовний термін, який не встиг відбути.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>