Чи можна дитині невіруючих батьків ходити в недільну школу?

«Ми з чоловіком до церкви не ходимо, але й не атеїсти. Дочка подружилася з дівчинкою, яка відвідує недільну школу і запрошує нашу Марійку. Чи можна дитині невіруючих батьків ходити до недільної школи?»
Людмила, м. Луцьк
На офіційному сайті УПЦ зазначається, що до недільних шкіл ходять різні діти – не тільки з традиційно церковних сімей. Буває так, що батьки, які самі не отримали релігійного виховання у богоборні часи, спеціально приводять дітей до недільної школи, відчуваючи на власному досвіді вади атеїстичного виховання. Є у недільних школах діти і з проблемних сімей, з неповних тощо. Часто діти ходять в недільну школу ще й тому, що тут вони зустрічають справжню турботу про себе, увагу і повагу. Тому педагоги і вихователі недільних шкіл повинні перш за все оцінити і зрозуміти справжні духовні та душевні потреби дитини, надати їй душевну підтримку. До того ж, неодноразово траплялося так, що спочатку до храму починає ходити дитина, а потім за нею до Церкви приходять і батьки. Вони отримують від своїх дітей перші знання про віру і правила поведінки у храмі.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>