На Прикарпатті судять «чорних трансплантологів»

На Прикарпатті невдовзі прозвучить вирок в одній з найрезонансніших справ 2012 року. Тут судять працівників Івано-Франківського обласного бюро судово-медичної експертизи, яких звинувачують у незаконному вилученні анатомічних утворень та тканин у трупів.

На вирок Феміди чекають п’ятеро осіб. Судмедекспертів звинувачують у тому, що вони вводили в оману родичів померлих осіб, кажучи, що вилучать лише кілька фрагментів тіла, а, по суті, патрали весь труп. Робили це медики без відповідної ліцензії. Вилучені матеріали йшли на виготовлення біоімплантів.

Зловмисникам пред’явлене обвинувачення за ч.5 ст. 143 Кримінального кодексу України – порушення встановленого законом порядку трансплантації органів або тканин людини, вчинені за попередньою змовою групою осіб, яка передбачає від п’яти до семи років позбавлення волі.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>