Зима нарешті покаже свій характер

Нарешті в Україну прийшла справжня зима, хоча половина календарної пори найхолоднішої пори року уже позаду.

Як повідомив під час брифінгу директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, це пов’язано зі зміною напрямку переміщення повітряних мас. Якщо досі вони приходили переважно з південного заходу, то тепер вітри з півночі та північного заходу почали приносити прохолодніше повітря.

Протягом 17-20 січня в країну надійде чергова хвиля холодного повітря, що призведе до зниження мінімальних показників стовпчиків термометрів до -5…-10°С у західних регіонах.

Опади у ці дні будуть переважно у вигляді снігу. Помірний очікується, починаючи з 15 січня. А з 20 січня у західних та південно-західних областях (поступово зона опадів пошириться на інші регіони) опади у вигляді мокрого снігу (подекуди з дощем) спричинять утворення ожеледиці на автошляхах, на що варто звернути особливу увагу водіям.

 

 

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>