У Луцьку стартував різдвяний фестивальний сезон

У неділю на Театральному майдані міста відбувся етно-фестиваль «Різдво у Луцьку». В офіційному відкритті заходу взяв участь Луцький міський голова Микола Романюк, який привітав присутніх із Різдвяними святами. Фольклорні гурти та ансамблі тішили лучан та гостей міста мистецтвом співу. На сцені один за одним змінювались колективи луцьких шкіл, аматорські і церковні колективи, повідомили у відділі інформаційної роботи міської ради

Тим часом у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Тараса Шевченка звичаї своїх сіл демонстрували учасників вертепів з районів області.

Загалом, у програмі етно-фестивалю «Різдво у Луцьку» відбувалися різдвяно-обрядові дійства, вертепи, дегустація питних медів, на головній площі міста лунали колядки, щедрівки, були організовані виставки, розваги.

Окрім цього, на Театральному майдані Віфлеємським вогнем запалили велику свічу, яку виготовили представники братства бджолярів Волині.

Традиційно відбувся конкурс медоварів «Питні меди 2014». Цього року, аби почастувати лучан та гостей міста й презентувати питні меди приїхали медовари з Івано-Франківська, Київщини, Львівщини, Хмельниччини, Миколаївщини та Волині.

Міський голова Микола Романюк побував у містечку майстрів, яке розмістилося у Палаці культури міста Луцька. Там діти пільгових категорій виготовляли новорічні сувеніри.

Також у Палаці культури міста Луцька відбулася благодійна акція «З Різдвом у серці», під час якої були зібрані кошти на лікування учня гімназії №18.

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>