Під час пожежі на заводі у Харкові загинуло 8 людей (відео)

Повідомлення про пожежу на території заводу «Хартрон» у Харкові в 5-поверховій будівлі по вулиці Академіка Проскури, яку орендує Харківська ювелірна фабрика, надійшло до рятувальної служби міста об 11:29. Вогонь охопив два верхніх поверхи.

Як повідомляє Держслужба України з надзвичайних ситуацій, до гасіння залучалися 20 одиниць основної та спеціальної техніки ГУ ДСНС України у Харківській області. Прикро, але вогонь забрав із собою і чимало людських жертв – восьмеро людей загинуло. Користувачв frankensstein у своєму «Живому журналі» пише, що двох людей можна було б урятувати, бо вони розбилися внаслідок падіння з четвертого поверху охопленої пожежею будівлі. Їх можна було б врятувати, одна у бійців ДСНС не було необхідних для цього пристосувань – брезенту, батута.

Ще 22 особи врятувати таки вдалося.

Причина виникнення загоряння та розміри матеріальнихзбитків встановлюються. За попередніми даними, причиною пожежі міг стати вибух легкозаймистих речовин в одному з виробничих приміщень в результаті порушення правил техніки безпеки.

На місці побував Віце-прем’єр-міністр України Олександр Вілкул, який водночас є головою Держкомісії з надзвичайних ситуацій. Він повідомив, що сім’ї загиблих отримають від Уряду по 100 тисяч гривень матеріальної допомоги.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>