Зріст рівненського дідуха – три метри сорок сантиметрів

У місті Рівному вкоренилася традиція встановлювати в переддень Різдва Христового на майдані Незалежності, центральній міській площі, солом’яного дідуха, що символізує добро і добробут. Кожного разу цей оберіг зростає: якщо позаторік його зріст становив три метри одинадцять сантиметрів, торік – три метри двадцять сантиметрів, то цьогоріч досяг трьох метрів сорока сантиметрів.

Місце виготовлення рівненського дідуха також традиційне – ремісничий хутір «Плугаки», що у селі Дермань Здолбунівського району, господарем якого є відомий народний умілець Микола Огородник.

Автор оберегу каже, що не ставив за мету створити найбільшого українського дідуха. Втім, цілком можливо: й нинішнього року, як і раніше, плугаківський витвір за висотою знову перевершить своїх «побратимів», які стали оберегами в інших містах України.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>