Волинська прокуратура допомогла пенсіонеру повернути відібрану землю

Прокурор Луцького району звернувся до суду з позовом в інтересах 84-річного мешканця села Підгайці до приватного підприємця та Підгайцівської сільської ради про визнання недійсним договору оренди земельної ділянки. Цю земельну ділянку у селі Струмівка площею0,2 гапенсіонер отримав завдяки рішенню сільради ще у 1991 році. Однак у 2002 році сільрада вилучила та передала її оренду приватному підприємцю.

Перша інстанція – Луцький міськрайонний суд не задовольнив позов прокуратури, натомість апеляційний суд Волинської області зобов’язав Підгайцівську сільську раду та підприємця повернути землю пенсіонеру. Як повідомили у прес-службі прокуратури Волинської області, у ході примусового виконання рішення сторони уклали мирову угоду, яка затверджена ухвалою Луцького міськрайонного суду. Згідно умов цієї угоди, пенсіонеру надано у користування рівноцінну земельну ділянку площею0,20 гау селі Крупа Луцького району.

Завдяки вжитим прокуратурою району заходів представницького характеру пенсіонеру повернуто у користування рівноцінну земельну ділянку, яка була незаконно вилучена рішенням сільради.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>