Як не погладшати за свята?

Це питання турбує не одну нашу читачку. Адже під час зимових свят за застіллями ми й не помічаємо, як набираємо зайву вагу. Тому, начитавшись в Інтернеті порад дієтологів, звичайних людей та зірок шоу-бізнесу, пропонуємо до вашої уваги їхні рецепти. Отож:

* За столом куштуйте тільки особливі святкові страви, не їжте повсякденних. Краще пробуйте, а не наїдайтеся.

* «Під чарку» легше непомітно переїсти. Обмежуйте себе в алкоголі: горілка набагато калорійніша, ніж вино.

* Спробуйте з меню виключити майонез, оскільки він дуже калорійний. Краще приготуйте салати з олією, соком лимона. До речі, у справжньому рецепті «Олів’є» майонезу немає. Також замість ковбас в салатах використовуйте яловичину, курячу або індичу грудку, буженину.

* Не ставте на святковий стіл мариновані чи квашені овочі – сіль затримує рідину і сприяє збільшенню ваги.

* Щоб з’їсти менше, пийте під час їжі більше мінеральної негазованої або звичайної води.

* Не намагайтеся догодити господарям і їсти більше, ніж треба.

* Не охолоджуйтеся газованими напоями, що містять цукор і харчові добавки – краще випийте узвару.

* Перед застіллям можна обдурити шлунок, наповнивши його рідиною, і таким чином зменшити апетит – за півгодини випийте склянку чаю чи звичайної води.

Скільки зірок – стільки думок. Співачка Таїсія Повалій після свят радить два дні посидіти на кефірі, вранці випивати склянку сирої, але теплої води, не їсти після шостої вечора. Руслана Лижичко вважає: якщо переїли, кілька днів пийте кефір або зелений чай. Ані Лорак влаштовує розвантажувальні дні та більше рухається, не їсть на ніч. Руслана Писанка радить сідати на дієту ще до початку свят, а після застіль цілими днями їсть гречку без солі – за три дні організм «освіжиться». Акторка Ольга Сумська дотримується своїх «харчових принципів»: їсти кілька разів на день порціями, які б поміщалися у долоню, пити трав’яні чаї. А щоб «вимити» із себе наслідки свят, потрібно у день випивати півтора-два літра чистої води – радить гімнастка Катерина Серебрянська.

Отож, чиїм рецептом скористатися – вибирати вам.

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>