Такої новорічної ялинки в Україні ще не було

Замість прикрас тут агітки та прапори

 Головна новорічна ялинка країни на столичному Майдані Незалежності цього року має особливе символічне значення. Фактично зі спроби встановити її, яка супроводжувалася жорстоким розгоном студентського Євромайдану, народився новий – Майдан людської гідності. Минуло уже більше місяця, і ось прийшов Новий рік. Готувалися до нього і майданівці. А головна ялинка країни стала справжньою артподією. Серед українців по усьому світу поширилася нова тенденція – замість традиційних ялин та сосен встановлюють у своїх помешканнях точні зменшені копії ялинки з Євромайдану, виготовлені власноруч.

Напередодні свята ми ставили «ветеранам» Майдану два запитання: чи збираються зустрічати Новий 2014-й рік на своєму посту і якого подарунка очікують найбільше?

 

Михайло Рамей (село Турятка Глибоцького району Чернівецької області):

– На Майдані із земляками з 6 грудня. Де святкуватиму Новий рік? Звичайно, на Майдані. Поїду звідси на другий день… після перемоги. Ми особисто не можемо досягнути якихось змін, але стоїмо тут, аби зробити сильнішими опозиційних політиків.

Для себе нічого не хочу. Треба усе це вимести, вичистити, розібратися з цією бандою. Це і буде найкращим подарунком у новому році.

 

Ростислав Донцов (Львів):

– Усьому свій час. Не знаю, де доведеться зустрічати Новий рік, можливо, і тут нас застане. Зрозуміло, що усі втомлюються, і потрібна заміна. Я уже тут втретє, буквально на день-два їжджу додому помитися, також провідую побитих друзів, а потім – назад на Майдан.

Кращим подарунком була б відставка Азарова і його Уряду. Моєму другові хочуть «пришити» до 8 років. Він просто із сестрою гуляв у той день біля Банкової. У нього черепно-мозкова, перелом носа, щелепи, множинні забої. Думаю, для нього було б гарним подарунком, якби винних у побитті мирних людей покарали.

 

Василь Нагірняк (місто Калинівка Вінницької області):

– Я сам з Вінниччини. Змолоду служив на флоті – на Північному і Чорноморському. На Майдані представляю Чорноморське козацьке військо. З товариством охороняємо вхід з Хрещатика – у разі нападу будемо перекривати, стежимо, аби не було п’яних.

У Києві кілька тижнів, але якщо доведеться, то і Новий рік, і Різдво на Майдані святкуватиму. Бо ми тут до кінця.

– А як же жінка?

– А пісню про Сагайдачного знаєте, там співається «Проміняв жінку на тютюн та люльку». Так отож. Звичайно, якби усе вирішилося до Нового року, було б добре. Та щось не віриться, що нам влада зробить подарунки до свята.

Сергій КРАЙВАНОВИЧ, м. Київ

Фото Миколи КОМАРОВСЬКОГО

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>