Дім з порожніх пляшок з-під шампанського

 Хмельницький пенсіонер Леонід Фартушняк звів унікальний дім: стіни та підлога будівлі змайстровані без жодного цвяха, шматка дерева, плитки чи цегли – лише за допомогою цементу та… порожніх пляшок з-під шампанського.

Пан Леонід завжди мріяв про власний дім, а не квартиру. Коли працював, відкласти гроші на таку справу не було змоги через мізерну зарплату. А коли вийшов на пенсію, то, здавалося, на заповітних думках і взагалі можна було ставити хрест. Але чоловік вирішив будь-що здійснити задумане. Тож за основний будівельний матеріал він зважився взяти… порожню склотару.

Леонід Фартушняк звів унікальний дім

Леонід Фартушняк звів унікальний дім

Дев’ять років чоловік витратив на те, щоб знайти необхідну кількість пляшок з-під шампанського. Випити самому стільки – нереально, та й згубно для здоров’я. Тож господар щоранку прогулювався з рюкзаком біля смітників на вокзалі. А там такого добра чимало.

Будинок має площу 5 на 7 метрів. Стоїть він на кам’яному фундаменті. Аби дім не завалився, пан Леонід спершу звів цегляні колони. Тоді взявся за допомогою розчину «ліпити» стіни зі скляних пляшок. Для цього їх розвертав дном назовні, а зсередини закорковував різнокольоровими кришечками, паралельно викладаючи візерунки. Підлога вдома теж скляна. А от дах зверху критий шифером, а знизу підбитий дошками, між якими зроблена «подушка» з порожніх пластикових пляшок, засипаних тирсою.

На оригінальну будову чоловік витратив близько 20 тисяч пляшок. Майже уся тара – з-під шампанського. Пласкі горілчані господар використав лише для підвіконь.

Світлана РІДНА,

Хмельницька область

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>