Василь Шавранський триколісним транспортом їздить і до церкви

 Хто-хто, а 78-річний Василь Шавранський із села Верхня Калуського району толк у транспорті знає. Адже під час служби в армії у Владивостоці шоферував і возив полковника, згодом пересів на вантажний автомобіль.

Така диво-техніка господаря не підводить

Така диво-техніка господаря не підводить

– Коли повернувся зі служби, то працював будівельником, – розповів по телефону Василь Михайлович, оскільки, перебуваючи у відрядженні у селі Верхня, з ним зустрітися не вдалося. Чоловік був на богослужінні у місцевому храмі, а його диво-техніка чекала на свого господаря на вулиці. Перехожі фотографувалися біля доглянутого мотоцикла з дахом. – По всьому Союзу довелося помотатися. А як осів у рідному районі, то на роботу із села у Калуш їздив мотоциклами. Я їх, мабуть, змінив зо п’ять. Правда, попередньо випробувавши й мопеда. Через ті мотоцикли взимку застудив ноги, маю захворювання суглобів.

Тож пан Василь почав подумувати про більш зручний транспорт для села: щоб і пальне зекономити, і щоб дах над головою був.

– Зупинилися на німецькому триколісному мотоциклі. Придбав його два роки тому. Цей транспорт 1977 року випуску. Знаєте, коли я його купив, то дехто жартував, мовляв, 20 тисяч гривень заплатив, а скільки ще клопоту маєш – переробляєш. А він мені дуже сподобався. Тим більше, що й заплатив за нього насправді п’ять тисяч гривень. І не шкодую. Мотоцикл має десь до 10 кінських сил, вантажопідйомність – 310 кілограмів, в кабіні можна їхати двом людям. За два роки я намотав ним небагато – понад 300 кілометрів, бо тільки по селу мандрую. До мене ним наїздили 1741 кілометр, – розповідає в деталях пан Василь. – На 100 кілометрів витрачаю лише три літри бензину. Мій залізний кінь має здатність самоохолоджуватися. А головне, що він дуже м’який і в ньому, як-то кажуть, на будь-якій дорозі не трясе.

Своєму триколісному другові господар змінив дах, дверцята, відремонтував колеса, перебрав кожну деталь. Тобто багато чого переробив власними руками.

– Хотів, було, авто придбати. Але взяв «німця», з якого зробив собі таку «інвалідку», яку хотів, – додав насамкінець.

Марія ДУБУК,

Івано-Франківська область

Фото автора

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>