Українці найбідніші в Європі, бо проїдають половину зарплат

Україна посідає в Європі останнє, 40-е місце за часткою витрат на продукти харчування. Такі висновки були зроблені за результатами дослідження РІА Рейтинг, пише «Експрес онлайн»( http://expres.ua/news/2013/12/28/99460-yevropi-nemaye-bidnishoyi-zlydennishoyi-derzhavy-yakoyu-keruyut-yanukovych). Українські сім’ї витрачають на продукти харчування близько 50,2%, що є максимальним показником серед країн Європи. У той час у країнах з високим рівнем життя ця цифра становить 10-15% витрат сімей.

Також досить важко виглядає ситуація в Молдові (43,2%) і Сербії (42,9%).
Перше місце в рейтингу займає одна з найбільш благополучних країн Європи – Люксембург, де витрати на продукти харчування середньостатистичної сім'ї за підсумками 2012 року, становлять тільки 8,8% споживчих витрат. На другому місці Великобританія з 9,1%, замикає трійку багата Швейцарія з 9,6%.
Експерти підкреслюють, що частка витрат на їжу тісно корелює з ВВП на душу населення, відзначаючи, що, чим більше перший показник в країні, тим нижче другий.

 

 

 

 

  •  
Comments:

Напишіть відгук

Ваша пошт@ не публікуватиметься. Обов’язкові поля позначені *

*

Можна використовувати XHTML теґи та атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>